ShopSign up
Profil
Search content
My account

Opprett abonnement nå

Har du ikke en konto? Registrer deg og få tilgang til alle filmene!

Allerede medlem?

Hvis du allerede er medlem, vennligst logg inn og kos deg!
Jakten på kjærligheten og reinsdyr,
Knut Halvor har vært med i TV-programmet "Jakten på kjærligheten" det ble ikke fullklaff på skjermen, men hjemme i egen stue satt ei jente og fulgte nøye med. Hun ble veldig glad da Knut Halvor ikke ble valgt ut av jenta på TV.

Hør hvordan hun kapret sin "Drømme-prins" i "Høgfoss romantiske jaktreiser" og se hvordan de har det sammen på reinsjakt.

Foto/Film: Runar Høgfoss
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer.
Ganglos på elgokse.
Play
05:15
Ganglos på elgokse.
I denne filmen følger vi Tor Espeset fra Hallingdal med sin hund av rase Norsk elghund grå. Tor og fotografen er etter elgen som går konstant i flere timer, men til slutt trekker vi det lengste strå.
Opptaket ble spilt inn i 2018 og har vært vist i et filmforedrag med Høgfoss & Fallan tidligere.
Reinsdyrjakt med Martin Holt og Gutta-krutt.
Play
06:03
Reinsdyrjakt med Martin Holt og Gutta-krutt.
I denne filmen følger vi Martin Holt som kameramann da han filmer noen av sine kompiser på reinsdyrjakt i Flå.
Det stuper flere reinsdyr i løpet av dagen og det blir ei tung bør ned igjen fra fjellet. Per Øivind har storbukk, men tar han sjansen på å skyte da det allerede har stupt 3 dyr.....
Første haren for en lovende unghund, som døde så altfor tidlig.
Play
04:23
Første haren for en lovende unghund, som døde så altfor tidlig.
I denne filmen følger vi Beagle entusiasten Ken Halvorsen med sin beagle, Krutt.
Ken har stor tro på egen hund og vi følger han og Sindre Grønvold på harejakt i Flesberg.
Det blir knall og fall da Sindre har satt seg på grom-posten og Krutt sin første hare blir et faktum.
Det ble to fine sesonger med Krutt før han dessverre fikk kreft og gikk bort i altfor ung alder.
Når det er gevir som teller.
Play
03:36
Når det er gevir som teller.
Aukrusten eller Jarle Foss som han heter er litt over snittet opptatt av gevir, og da han får skutt en bukk uten gevir 27,september blir han mildt sagt oppgitt. Ken Halvorsen stiller med beaglen Bamse, og Aukrusten liker egentlig ikke beagle rasen heller. Bli med ut på rådyrpost med Aukrusten som er redd det har gått ei ku i samme smellen.
Helge på bukkejakt og sinna kjerring hjemme.
Play
06:16
Helge på bukkejakt og sinna kjerring hjemme.
I denne filmen møter vi Helge Bergan, også kjent som "Skremmern" på bukkejakt. Helge har mange teorier om og rundt bukkejakta. I tillegg har han visst nok bundet fast kjerringa på tunet da hun har blitt aggressiv.
På jakt etter Storbukker.
Play
11:38
På jakt etter Storbukker.
Her følger vi Jarle Foss, bedre kjent som Aukrusten i forsøk på å finne en skikkelig grom reinsbukk. I fjellet møter vi også førstegangs reinsjeger Ole Stangeby fra Sigdal. Ole har funnet en skikkelig fin bukk og vi får være med når han smyger seg inn for å felle bukken som står på Fagerfjellet.
Jarle jakter etterhvert videre for å finne en bukk som er verdt å skyte, og til slutt finner han en.
Se filmen her på jakttv.no
Aukrusten har gitt opp lokking.
Play
05:00
Aukrusten har gitt opp lokking.
Nå har Aukrusten lokket så mye at det pittrer i kjaken uten at det har gitt resultat. Da er det bare å sette seg ned og vente ved et jorde i håp om at bukken skal vise seg. Hva som skjer og om han lykkes får du se i denne lille filmen.
Bukkejakt i Tsjekkia del.2
Play
19:55
Bukkejakt i Tsjekkia del.2
Nok en gang skal vi bli med Marius ut på jakt etter rådyrbukker, og i del to av denne filmen er det fortsatt lokkejakt som er i fokus.

Både jegeren og fotografen liker aller best å lokke inn dyra fra en post på bakken i skogen, men når en reiser utenlands for å jakte, så blir en ofte tildelt et tårn, og da blir det som det blir når to store "duer" skal inn i samme fuglekassa.

Men jakt er nå jakt uansett, så god fornøyelse!

Dette er del 2 av Bukkejakt i Tsjekkia som vi endelig har fått lurt ut fra det store arkivet til fotograf Korslund som sittter på et godt lager med upubliserte filmopptak fra inn og utlandet.

Foto/film: Jan Korslund
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer
Bukkejakt med kort ettersøk.
Play
02:59
Bukkejakt med kort ettersøk.
Her møter vi Hans Thorvald da han er ute for å lokke rådyrbukk. Bukken blir stående i en skrå posisjon, og skudd er vel egentlig ikke og anbefale for alle. Thorvald mener alikevel at den som inte provar får inget. Bli med Thorvald og Jan ut på bukkejakt med Bella the beagle som ettersøks-hund.
Bukkejakt med Erland og Sondre del.1
Play
06:39
Bukkejakt med Erland og Sondre del.1
Sondre Eidal og Erland Hval har de siste årene tilbragt de første dagene av bukkejakta sammen. Sondre med kamera og Erland med rifle og lokkefløyte. Gutta har lykkes godt flere ganger og vi har vært heldige og fått opptakene og redigert dem her på jakttv.

Dette er en liten serie på 3 deler så følg med da det vil komme mer fra disse gutta.
Revejakt på nyslått gress.
Play
04:34
Revejakt på nyslått gress.
Revejakta starter 15.juli og mange velger da å sette seg ned ved et jorde med nyslått gress, og gjerne med en lokk i tillegg.
I denne lille filmen får vi bli med Sondre Eidal som jeger og pappa Runar Eidal som kameramann.
Det dukker brått opp 3 rever på jodet, men avstand er over 200m og Sondre må ta i bruk lokken for å få rev inn på komfortabelt hold.
Jakt etter skogsbukk med Martin og Jørgen.
Play
22:00
Jakt etter skogsbukk med Martin og Jørgen.
I denne filmen følger vi Martin Holth og Jørgen Thingelstad i deres jakt med rifle og kamera. De skal forsøke å felle hver sin skogsbukk i løpet av ei uke. Det er veldig varmt og gutta sliter i varmen. Litt overtro er det også blant disse gutta, de mener man må ha bart for å lykkes.
Hvordan det går får du se om du setter av 20.min til denne filmen.
Martin skyter sitt første vilt.
Play
07:33
Martin skyter sitt første vilt.
Martin Lygrell er en ivrig fisker jeg møtte for ett år siden. Siden den gang har jeg introdusert ham for jeger-livet, og Martin har mildt sagt blitt hekta.
En ny jeger har sett dagens lys, og i denne filmen får dere være med når han feller sitt aller første vilt.
Filmen viser også hva jegeren ser da jeg har montert en Pulsar Digex C50 rifle kikkert som filmer det jegeren ser i sikte.

Reven Martin skyter i filmen tok jeg vare på og skinnet fikk Martin tilbake ferdig garvet sammen med en jaktdress i bursdagsgave tidligere i år.
Utrolig viktig å ta vare på disse unge jeger-spirene da det er de som blir neste generasjon jegere.
Bukkejakt med sigarett som hjelpemiddel.
Play
07:41
Bukkejakt med sigarett som hjelpemiddel.
Jan er en ivrig lokkejeger på bukkejakt. Han har noen teorier han villig deler rundt lokking, pensjon og andre ting. Vi får nærkontakt på lokkelyden og blir nesten løpt ned av rådyrene.
Brødrene Foss på elgjakt med Gråhunder i Nord-Trøndelag
Play
11:07
Brødrene Foss på elgjakt med Gråhunder i Nord-Trøndelag
Brødrene Foss skulle i 2021 feire sine 50-års bursdager med å leie seg elgjakt i Nord-Trøndelag. Det ble en opplevelsesrik tur hvert fall for filmfotograf Høgfoss.
Hvordan brødrene var fornøyd skal jeg ikke gå inn på eller kommentere.
Dere får se filmen og dømme selv, men artig blir det jo uansett når Aukrusten er på jakt.
På rådyrjakt med dach og tics.
Play
05:21
På rådyrjakt med dach og tics.
I denne filmen møter vi Per Green også omtalt som "Ælg-kikkern" fra Greenskaugen. Nå har han satt seg på rådyrpost og venter på at Sondre med dachen Birk skal få frem dyr på posten.
Sett deg ned å se hvordan det hele går, og legg merke til at Per sliter med tics.
Bukkejakt med harehjerte.
Play
05:35
Bukkejakt med harehjerte.
Bukkejakt kan være ulidelig spennende og spesielt om man ser bukken lenge men må vente på rette øyeblikket. Jan må vente lenge på rette tidspunktet, og fotografen spiller skytteren et puss.
Aukrusten får trøbbel på revejakt.
Play
07:35
Aukrusten får trøbbel på revejakt.
Aukrusten har store problemer med å få skutt seg en rev. Han har sett mye på Askepott og nå har han funnet seg 3 nøtter. Få deg en skikkelig latter over Aukrustens frustrasjon. Etter siste uttalelse på slutten av filmen ble ikke kona spesielt imponert :)
Aukrusten på rådyrjakt med Beagle.
Play
03:36
Aukrusten på rådyrjakt med Beagle.
Aukrusten (Jarle Foss) er veldig opptatt av gevirer. Han har sine klare meninger om det meste, og er ikke spesielt glad i beagle og mener rasen er som krokodiller. Alikevel har han satt seg på post og Ken Halvorsen har sluppet beaglen, Bamse 2km fra Aukrusten.

Aukrusten har sett en gedigen bukk under bukkejakta og det er denne han nå håper å få på post. Bukken kommer, men Aukrusten tror det er ei geit. Se og hør reaksjonen da han finner ut at bukken han trodde var ei geit allerede 27.september hadde felt geviret.
Agnetes første vilt.
Play
04:46
Agnetes første vilt.
I denne filmen møter vi Agnete og Jan Olav som har tatt turen fra Nord-Trøndelag til Haglebu for at Agnete skal forsøke å få skutt sitt aller første vilt. Fotografen mener det her absurd at man må kjøre 60.mil for å jakta, mens agnete mener det bare er en "pæssbeta".
Det blir både tårer og latter i denne filmen og flere vil nok la seg røre av Agnete.
Harejakt med Aukrusten og Agnete.
Play
06:51
Harejakt med Aukrusten og Agnete.
I denne filmen blir det mye latter, spenning, latter og en god dose med ekte nord-norske banneord. Agnete har aldri fått skutt noen hare til tross for at hun har en harehund av rasen dunker i huset. Aukrusten og Balder (Hamilton) stiller opp for at Agnete skal få hare på post. Det hele blir ganske så komisk og det topper seg da Aukrusten insisterer på at Agnete må bruke kniven selv uansett hvor kald hun er på fingrene.
Aukrusten mener også at damer som har født barn må ta følgene av dette selv (legg merke til komentaren hans på slutten av filmen).
Dette er en filmsnutt du antakelig kommer til å se mange ganger og komentarene vil nok bli husket :)
Denne filmsnutten er tidligere vist i filmforedraget, Jakt til glede og frustrasjon.
Helge, Skremmer`n på revejakt.
Play
06:30
Helge, Skremmer`n på revejakt.
I denne filmen møter vi Helge Bergan som har fått tilnavnet "Skremmern" nå er det lenge siden han har bommet og fotografen ser sitt snitt til å lure Helge skikkelig.

Helge gikk rundt og irriterte seg over bom-skuddet i 6.mnd før han fikk hele sannheten servert under filmforedraget "Jakt til glede og frustrasjon".

Foto/Film - Runar Høgfoss.
Redigering - Høgfoss og Fallan Jaktfilmer.
Jakten på kjærligheten og reinsdyr,
Play
08:57
Jakten på kjærligheten og reinsdyr,
Knut Halvor har vært med i TV-programmet "Jakten på kjærligheten" det ble ikke fullklaff på skjermen, men hjemme i egen stue satt ei jente og fulgte nøye med. Hun ble veldig glad da Knut Halvor ikke ble valgt ut av jenta på TV.

Hør hvordan hun kapret sin "Drømme-prins" i "Høgfoss romantiske jaktreiser" og se hvordan de har det sammen på reinsjakt.

Foto/Film: Runar Høgfoss
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer.
Beverjakt med far og sønn Eidal.
Play
06:00
Beverjakt med far og sønn Eidal.
I denne lille filmen om beverjakt møter vi unggutten Sondre Eidal som er opptatt av en god bever bestand, derfor vil han vente på en liten bever.

Jakta foregår i Sigdal i elva Simoa ikke langt fra der Ole Einar Bjørndalen har vokst opp. Sett deg ned å se litt beverjakt der pappa Runar Eidal filmer sønnen på beverjakt.

Foto/Film: Runar Eidal.
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer.
Rådyrjakt med Leif Erik og dachen, Ylva.
Play
10:54
Rådyrjakt med Leif Erik og dachen, Ylva.
I denne filmen følger vi Leif Erik Horn med sin dach, Ylva. Leif Erik sverger kun til dach og i filmen forteller han hvorfor. Gaupa har også vært en tur innom terrenget på morran og foten ender ved en drept spiss-bukk.

Dette er en film som viser den"store" forskjellen på hund som jager sakte og fort. Sett deg ned og la deg underholde med skikkelig dach-los i Lier.

Foto/Film - Runar Høgfoss
Produksjon - Høgfoss og Fallan Jaktfilmer.
Harejakt med Eikerdalens Hunter og Per Arne Langeland
Play
13:17
Harejakt med Eikerdalens Hunter og Per Arne Langeland
Per Arne Langeland er kar som har hatt en rekke gode harehunder og de fleste ivrige i harehundklubbene vet hvem denne karen er.

Per Arne stiller ikke opp foran kamera med en helt grei hund, her må det være helt topp om det skal filmes. Harejagere er ofte jegere med mange teorier og har ofte meninger om hva som er årsaken til at hunden virker, ikke virker, eller hvor haren hopper. Denne dagen blir også litt sånn, mye flytting fra post til post, men så lenge Hunter holder haren i gang så kan man rekke å bytte post mange ganger :)
Her får du se en skikkelig god hund, og en jeger som lever på røyk og kaffe.
Rev og rådyr på post for drever.
Play
05:45
Rev og rådyr på post for drever.
Vi følger Jan og Bjørnar på post da det blir sluppet drever.
Jan får uventet besøk på post og må svinge rifla raskt i tett granskog. Bjørnar har passert 50år og skulle nok ønske han hadde montert en kikkert på drillingen sin.
Det blir skudd på begge postene og hvordan det hele går får du se om du trykker på "play".
Elgjakt med BS Kaisa, Sondre og Runar Eidal.
Play
05:11
Elgjakt med BS Kaisa, Sondre og Runar Eidal.
Vi følger unggutten Sondre Eidal men unghunden BS Kaisa. Sondre er opptatt av godt hundearbeid og gode loser da han skal ha hunden på jaktprøver, og om hunden slår til har han planer om valpekull.
Kaisa jobber godt og til slutt blir det elgfelling. Det hele blir filmet av en stolt far, Runar Eidal.
En jaktkanal skapt av jegere for jegere © Alle rettigheter er reservert.
Runar Høgfoss, Nymogata 11, 3340 Åmot - info@jakttv.no - Orgnr: 984248865 MVA