ShopSign up
Profil
Search content
My account

Opprett abonnement nå

Har du ikke en konto? Registrer deg og få tilgang til alle filmene!

Allerede medlem?

Hvis du allerede er medlem, vennligst logg inn og kos deg!
Helge på bukkejakt og sinna kjerring hjemme.
I denne filmen møter vi Helge Bergan, også kjent som "Skremmern" på bukkejakt. Helge har mange teorier om og rundt bukkejakta. I tillegg har han visst nok bundet fast kjerringa på tunet da hun har blitt aggressiv.
Grensevakt og jeger med utfordring.
Play
20:08
Grensevakt og jeger med utfordring.
I denne filmen følger vi jeger og oppsynsmann Gjermund Semmen sammen med sin kompis, Even Olav Tandberg. Gutta finner reinsdyr, men de står 30m inne på nabovaldet og det blir en tålmodighets prøve. På slutten av filmen treffer vi Ove Stensrud som har en muskelsykdom, men han ler ikke sykdommen stoppe jakta.
Valg av hunderase til rådyrjakt.
Play
12:16
Valg av hunderase til rådyrjakt.
Mange er usikre på hvilken hunderase de bør kjøpe for å jakte rådyr med hund. Tommy Berget er en veldig erfaren og dyktig jeger som deler litt av sine erfaringer rundt dette tema. Selv er hans førstevalg Beagle og vi er med ut en liten tur der Helge står på post.

Lurer du på hvilken rase du bør velge så hør litt på rådene fra Tommy og kanskje ikke like mye på de som "absolutt" vil selge deg en valp.

I denne filmen får du både råd og se rådyrfelling foe Beagel.
Los på hare, rev eller rådyr.
Play
17:51
Los på hare, rev eller rådyr.
Vi følger de to unge guttene Martin Lygrell og Casper Thalerud på jakt med finskstøveren, Axel. Det blir raskt los, kanskje litt for raskt og vi mistenker noe annet enn hare. Det blir etterhvert flere loser i løpet av dagen og begge gutta får vilt på post. Hvem som får trukket i avtrekkeren og hvilket vilt det blir felt får du se i denne spennende og los fylte filmen.
Beverjakt med overtro og salme.
Play
19:36
Beverjakt med overtro og salme.
I denne filmen følger vi mange forskjellige unge jegere ut på jakt etter bever. Casper har på seg en spesiell lykke-genser, bestefaren har en lykke-hatt mens Andrea har en lykke-stein.
Theo sverger til ei salme han må spille før jakta mens Jørgen savner en drever los og kvier seg for å skyte.
Far og sønn Eidal mener det holder med litt tolmodighet.
Hvem som lykkes og av hvilke årsaker finner du ut på slutten av filmen.
Bukkejakt med lokkefløyter.
Play
15:14
Bukkejakt med lokkefløyter.
Her følger vi to av våre kjente jegere ut på bukkejakt med forskjellig typer fløyter, Erland Hval er godt i sine terreng og lurer bukkene frem en etter en. Med seg ut har han Sondre Eidal som kameramann og gutta lykkes godt.
Siste del av filmen er vi med Aukrusten, Jarle Foss som i utgangspunktet ikke har tro på fløytene og samenligner de med forskjellig typer piper. Om det er flaks eller dyktighet at Aukrusten klarer å lokke frem noen bukker skal vi ikke mene noe om, men bukk blir det.
Harejakt med Ken og Bamse
Play
10:48
Harejakt med Ken og Bamse
I denne filmen møter vi Ken Halvorsen med sin beagle, Bamse.
Ken er ihuga beagle-mann og vi kan jo egentlig forstå hvorfor etter at vi var med og filmet denne dagen.
Ken sverger til den gamle hagla han fikk til konfirmasjon selv om den veier nærmere 5.Kg og som sekk har han en egen hare-sekk som han demonstrerer for oss. Bli med ut på harejakt med Ken og Bamse som denne dagen får to harer på beina der begge blir med hjem.
Beverjakt med Martin, Knut-Erik og Aukrusten.
Play
12:27
Beverjakt med Martin, Knut-Erik og Aukrusten.
Vi følger 3 jegere på sin første beverjakt i Sigdal våren 2018.
Ikke alle er så nøye med hvilken farkost de benytter over elva, men jakta er vellykket for alle sammen.
Beverjakt på våren er balsam for kropp og sjel da man bare kan nyte lyden av sildrende vann og få med seg en natur som er i ferd med å våkne til liv.
Rådyr & rådyrjakt nummer 4
Play
93:51
Rådyr & rådyrjakt nummer 4
Denne gangen handler filmen om hund.
Vi ser uerfarne og erfarne hunder i aksjon, samt mye tips til innjaging av unge hunder.

Unge Fallan prøver seg som hundejeger her, vi får se om han er en bedre hundejeger enn bukkejeger. Det er også noe annet med kjente og nye jegere, en double og en gullbukk blir felt for hund.

Hunderaser som er med er som følger: Drever, Dachs og Petit Basset Griffon Vendeen.

Spilletid ca 1time og 35min.
Foto/regi : Runar Høgfoss/Ole Chr. Fallan
Anbefalt aldersgrense på 12 år.
Remastret og utgitt på nytt til Jakttv.no 2022/2023.
Trollhare - Oppfølgeren til filmen Fra uttak til gryte.
Play
58:15
Trollhare - Oppfølgeren til filmen Fra uttak til gryte.
Dette er en film som er blitt remastret og digitalisert på nytt etter beste evne for fremvisning til Jakttv.no sine abonnementer!
Filmen var i 4:3 format fra 90 tallet, og i relativt dårlig kvalitet, men vi håper at kvalitet nå er bra nok for våre seere.

Trollhare:
En Høgfoss & Fallan jaktfilm med unike opptak av harejakt høst og vinter og en ungutts første opplevelser med hare i losen.

Dette er oppfølgeren til suksessen "Fra uttak til gryte". "Trollhare" inneholder ultranære nervepirrende scener av hare og hund i uttak, los og skudd - og fotografen har igjen vært meget nært på begivenhetene.

Filmens tittel har forresten med en helt spesiell hare å gjøre, en skikkelig luring som av erfaring vet hvordan man skal bli kvitt både harebikkjer og harejegere.

Men Bergan og dunkeren ble den ikke kvitt, ei heller klarte den å løpe fra et velrettet haglskudd....
Spilletid ca 58min.
Opptak/regi/produksjon : Runar Høgfoss og Ole Chr.Fallan
Anbefalt aldersgrense på 12 år
Åtejakt etter rev med kamera i kikkertsikte.
Play
34:17
Åtejakt etter rev med kamera i kikkertsikte.
Her følger vi Helge Bergan på revejakt med sitt ny innkjøpte Pulsar Digex C50 sikte og ved siden av ham følger filmfotograf Høgfoss som har foreviget Helgen sin jakt siden 1990-tallet. Mye har skjedd på disse årene og selv om våre kropper eldes har vi et ungt sinn og liker å prøve nytt utstyr.
Helge skyter flere rever i denne filmen og vi ser fellinger og jakten både gjennom jegerens sikte og filmfotografens kamera.
er du interesert i revejakt bør du absolutt få med deg denne filmen.
Skulle skyti bedre om jeg hadde glassauge.
Play
11:01
Skulle skyti bedre om jeg hadde glassauge.
Vi følger Jørgen Thingelsted med sin drever, Fiffi på rådyrjakt.
Jørgen har en sterk mistanke om harefot og senere los. På post dukker det opp forskjellige typer vilt og Jørgen er en stund veldig usikker på hva Fiffi holder på med. Fiffi er kanskje den beste dreveren fotografen har vært med ut og hun skuffer ikke denne dagen heller.
På slutten av filmen er vi med en ganske ung gutt som fotografen har blitt godt kjent med de siste årene. Gutten er ganske kamerasky og da fotografen i tillegg vil ha ham til å skyte på et rådyr som gutten helst ikke vil skyte så går det som det går.
Trykk play og la deg underholde en liten stund.
Elgjakt i Østfold.
Play
13:48
Elgjakt i Østfold.
Her møter vi Hans Petter Dillerud med en av sine elghunder hjemme på gården i Østfold. Mye vind gjør jakta vanskelig, men godt hundearbeid gjør at vi får dyr på post flere ganger. Fotografen var egentlig fornøyd etter denne turen, men er ikke sikker på om Hans Petter føler det samme ;)
Bli med ut på elgjakt i Østfold.
Reinsdyrjakt og tips for å vise at man har mye penger.
Play
22:19
Reinsdyrjakt og tips for å vise at man har mye penger.
Vi følger Gunnar Mårdalen på Reinsdyrjakt, han har noen litt spesielle tips for hvordan man kan vise at man har god økonomi. Han var også med en svart hund som baner vei i fjellet da vi skal forsøke å få skutt en 3-tagg bukk. Vi kommer etterhvert inn på skuddhold og det blir spennende men lang venting før vi endelig får bukken i sikte.
Rådyrjakt - På godt og vondt!
Play
39:24
Rådyrjakt - På godt og vondt!
Thorvald tar oss med på en aldri så liten "helaften" med rådyrjakt der vi blandt annet møter en av våre fotografer foran kamera i stedet for bak kamera der han egentlig hører hjemme å trives aller best, og vi skal også bli med Marius, Roland og Thorvald på jakt med drivende hunder der det benyttes rasene drever, og dachs.

Spesielt når en bruker Dachs'en har vi sett at rådyrene ofte "turer" lett foran hunden, og rådyrene har ofte veldig god tid, noe du får se helt unike opptak av i denne filmen der rådyrene lager et virvar av spor i håp om å lure jakthunden!

Til slutt får vi se jaktens bakside når alt ikke går som planlagt, og det er alltid like vondt å oppleve, men husk på at det er ingen skam å skadeskyte, men stor skam ikke å gjøre et skikkelig ettersøk.

Foto/film: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/FFMP.
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/Jakttv.no
Produsert: 2022/2023.
Harejakt med rundkjøring!
Play
13:56
Harejakt med rundkjøring!
I denne filmen møter vi Aukrusten, Jarle Foss på harejakt ved et hyttefelt i fjellet. Vi starter dagen med Hamiltonstøver og avslutter med finskstøver. Hvem av de som får hare på beina og får spise innmat får du se om du trykker på play.
Når man blir gammel svikter både beina og skyteferdighetene.
Play
07:44
Når man blir gammel svikter både beina og skyteferdighetene.
I denne filmen er vi med Drever-Svein, Thorvald og Jan på rådyrjakt i Sverige. Svein mobber Jan litt, og Jan tar som vanlig igjen. Vi jakter som alltid med rød og hvit drever når Svein er med og vi får dyr på postene flere ganger. Noen begynner i bli gamle og skyteferdighetene er i fritt fall.
Fersk jeger på jakt etter rev.
Play
14:15
Fersk jeger på jakt etter rev.
Vi møter Martin Lygrell som akkurat har bestått jegerprøve eksamen. Vi tar ham med ut på jakt etter "sommer-rev" på nyslåtte jorder. Det blir flere turer med fine opplevelser før vi får hjelp fra uventet hold så spørs det om Martin har nervene under kontroll.
Rådyrjakt med drilling, drever og labbefett.
Play
08:19
Rådyrjakt med drilling, drever og labbefett.
Vi møter 3 kompiser på rådyrjakt med en veldig god drever.
Jørgen Thingelstad slipper hunden sin, Fiffi men de andre står på post. Jørgen liker ikkeå skryte av hunden sin på film, men alle vi som har vært med Fiffi på jakt ønsker oss valp etter denne hunden om han skulle finne på å sette ett kull på henne.

Losen går og Fiffi henger på i snøen og jammen får vi ikke rådyret på post også. Fotografen er som vanlig litt " SLEIVKJEFTA" og tar opp hvilken hunderase som vanligvis har brukt labbfett, og denne gangen er det støver rasen som får noen bemerkninger.
Lyst til å se fin jakt med hund så er det bare å trykke på PLAY.
Bukkejakt med Sara Fæste.
Play
31:46
Bukkejakt med Sara Fæste.
I denne filmen skal vi bli med Sara ut i august måned på jakt etter rådyrbukken!
Fotografens plan var å lokke inn noen rådyrbukker for Sara som aldri før har prøvd å lokke inn rådyrbukken, men brunsten var nesten over i det jakten startet dette året, og da blir det utvilsomt en litt mer utfordrende jakt på mange plan for både jeger og fotograf.

Det er nok av utfordringer for en bukkejeger, og i denne filmen får du se litt av de utfordringene Sara møtte på sin vei under bukkejakten.

Foto/film: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/FFMP.
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/Jakttv.no
Produsert: 2022/2023.
Harejakt med To kompiser og ei
Play
04:56
Harejakt med To kompiser og ei
Vi følger to kompiser som er på harejakt på Haglebu. Hundens eier, Thomas legger ikke skjul på at hunden er glad i mat og at den kunne fått noe mer mosjon, Kompisen, Martin kaller hunden bare for "Knakkpølsa" og mener hunden har feil fasong da han selv jakter med Finskstøver. Los blir det og jammen får en av gutta hare på post også.
Reinsdyrjakt og fiske med Aukrust og gutta.
Play
22:26
Reinsdyrjakt og fiske med Aukrust og gutta.
Vi er med Jarle Foss også kalt Aukrusten på reinsjakt og fisketur i fjellet. Jarle har tatt med seg sønnen sin og et par kamerater til fjells der de skal overnatte i telt, jakte og fiske i noen dager.
Vi møter også førstegangs reinsjeger, Olliver på 16.år som skal forsøke og skyte reinsdyr. I tillegg har vi med Tor Espeset, en erfaren jeger som har storbukk-kort.
Det blir med andre ord, fiske, jakt, og overnattinger med skrøner rundt bålet på kvelden. Her får du garantert godfølelsen og lengsel til fjell og fiske igjen.
NM-vinner 2021 Hagheimens Soili og Gjert Sundtveten
Play
13:19
NM-vinner 2021 Hagheimens Soili og Gjert Sundtveten
I denne filmen møter vi Gjert Sundtveten med sin finskstøver, Hagheimens Soili som ble NM-vinner for støvere i 2021. Gjert er en artig kar med litt av hvert og fortelle og sannelig blir det los også. Filmen slutter litt brått da vi fikk et voldsomt uvær og haren gikk inn, Vi bestemte oss for å prøve på nytt en annen dag, men slik ble det dessverre ikke da Soili ble syk og måtte avlives. Dette er de siste opptakene som ble gjort av Soili før hun måtte til de evige jaktmarker og vi synes det var verdt å vise dere litt fra den siste turen hennes.
Leif Erik og filmfotografen feirer bursdag med rådyrjakt.
Play
04:01
Leif Erik og filmfotografen feirer bursdag med rådyrjakt.
I flere år har det vært tradisjon for Høgfoss og feire bursdagen med gode kamerater på rådyrjakt og et videokamera.
Ofte er det Leif Erik Horn og dachsen, Ylva som har servert rådyr foran linsa. Slik ble det også denne gangen og hvordan dagen ble kan du se i denne filmen fra 9.desember 2019.
Fra uttak til gryte - En klassiker!
Play
56:02
Fra uttak til gryte - En klassiker!
Dette er en film som er blitt remastret og digitalisert på nytt etter beste evne for fremvisning til Jakttv.no sine abonnementer!
Filmen var i 4:3 format fra 90 tallet, og i relativt dårlig kvalitet, men vi håper at kvalitet nå er bra nok for våre seere.

Etter vårt syn er dette en klassiker som de aller fleste burde ta seg tid til å titte på, men husk på at her er jakten filmet med videokamera du i dag kun finner på museum!

Fra uttak til gryte:
Fredrik er ikke gammel nok til å være med på harejakt. Men det stopper ikke han fra å stille gamlekara mange spørsmål....

Se og hør den høyt premierte dunkertispa Netti ta ut hare rett foran nesa, både på barmark og snø. Se henne jage på vei, over myrer, inn i drensrør og mye annet.

Lær å flå, stykke og tiberede hare av en mesterkokk.

"Virkelig spennende film om harejakt! Lærerik! Jeg er alene om å drive jakt, så jeg er glad for beskrivelsen av partering mm. Takk!"
M.K (21)

"Veldig spennende, mange fine opptak, riktig framstilt harejakt"
Jan E. Djubvik (51), jaktprøvedommer.

Spilletid ca 55 min.
Foto/regi : Runar Høgfoss/Ole Chr. Fallan
Anbefalt aldersgrense på 12 år
Harejakt med Hamilton og shotkam på hagla.
Play
04:16
Harejakt med Hamilton og shotkam på hagla.
Aukrusten får hver høst besøk av Frode fra Karmøy, og da blir det ofte en tur i fjellet for å jakte hare.
Snøen har allerede kommet våt og tung men Hamiltonstøveren gjør en god jobb og det kommer hare på post.
Hvordan det hele går for seg denne våte og litt tunge dagen får du se i denne filmen.
Fredrik på jakt etter storbukk.
Play
08:25
Fredrik på jakt etter storbukk.
I denne filmen følger vi Fredrik Ålien da han er på jakt etter en storbukk ved Reinsjøen i Nes kommune.
Fredrik har arvet en gammel Mauser etter sin bestefar og vi får se om den gjør jobben.
På vei ned igjen møter vi en jeger i 70-åra som også vil forsøke seg. Vi tar kamera og blir med ham for å filme.
Hvordan det hele går ser du i denne filmen.
Jeger med store utfordringer.
Play
09:01
Jeger med store utfordringer.
I denne filmen møter vi Ole Stensrud som sliter med en muskel sykdom. Tross smerter og et utfordrende gangelag sliter Ove seg til fjells hvert år.
Vi følger ham på reinsdyrjakt ved Haglebu og det blir svært spennende.
Haren har gått i berg, men Martin kan noen triks.
Play
10:10
Haren har gått i berg, men Martin kan noen triks.
Martin får store utfordringer etter at haren har gått i berget, men siden hunden markerer hvor haren er finner han en måte å løse alt sammen på.
Tross sin "unge" alder har Martin mye erfaring og får haren frem igjen. Lurer du på hvordan du skal få en hare ut igjen fra berg bør du ta en titt på denne filmen.
Per Øyvind skyter Gullbukk på Vierfjell.
Play
06:17
Per Øyvind skyter Gullbukk på Vierfjell.
Jørgen Thingelstad har tatt med seg kamera og følger sin kompis Per Øyvind inn i fjellet for å filme jakta på en gullbukk.
Etter noen timer finner de en fin flokk og en av bukkene er en gull kandidat.
Hvordan kameramann og jeger klarer seg får du se og oppleve i denne filmen.
Rådyrjakt med dachs i Sylling.
Play
04:14
Rådyrjakt med dachs i Sylling.
Vi er med et jaktlag fra Sylling på rådyrjakt med dachs. Det blir dachs-los og rådyrfelling i Sylling da Lars har skikkelig sving på rifla. Om han er så god til å skyte, eller hadde flaks denne dagen vites ikke, men litt av et skudd i denne filmen der losen synger godt før det smeller.
Aukrusten og den kommende generasjon med jegere på reinsdyrjakt.
Play
09:16
Aukrusten og den kommende generasjon med jegere på reinsdyrjakt.
I denne filmen har Jarle Foss også kalt Aukrusten med seg sønnen sin, Jonas og den ivrige gutten, Olliver på reinsdyrjakt.
Oliver skal jakte rein for første gang neste sesong og gutta følger nøye med og hjelper til med slaktinga.
Hos Aukrusten og sønn sitter komentarene løst som vanlig.
Harehund har 3-farger, rådyrhund er 2-farget.
Play
08:43
Harehund har 3-farger, rådyrhund er 2-farget.
I denne filmen møter vi Jørgen Thingelstad som er av den oppfatningen om at alle hunder som har 3-farger er harehunder og at en rådyrhund er rød og hvit drever.
Martin og Jan er postjegere og Drever-Svein er med som jeger og hundefører sammen med Jørgen. Jan har funnet frem det gamle kombi-våpenet, men det angrer han etter hvert på.
Det blir travelt på posten til Martin og Drever-Svein byr etter hvert på sigar slik han alltid gjør når det har blitt felt rådyr.
Bukkejakt med Aukrusten.
Play
03:49
Bukkejakt med Aukrusten.
Aukrusten er i ferd med å gi opp hele bukkejakta da han plutselig oppdager en bukk på jordet som fotografen mente var et storfe.
Det må to skudd til for å få bukken i bakken og filmfotografen mener skudd nr.2 går over, men det sitter midt i blandemaskin.
Ganglos på elgokse.
Play
05:15
Ganglos på elgokse.
I denne filmen følger vi Tor Espeset fra Hallingdal med sin hund av rase Norsk elghund grå. Tor og fotografen er etter elgen som går konstant i flere timer, men til slutt trekker vi det lengste strå.
Opptaket ble spilt inn i 2018 og har vært vist i et filmforedrag med Høgfoss & Fallan tidligere.
Reinsdyrjakt med Martin Holt og Gutta-krutt.
Play
06:03
Reinsdyrjakt med Martin Holt og Gutta-krutt.
I denne filmen følger vi Martin Holt som kameramann da han filmer noen av sine kompiser på reinsdyrjakt i Flå.
Det stuper flere reinsdyr i løpet av dagen og det blir ei tung bør ned igjen fra fjellet. Per Øivind har storbukk, men tar han sjansen på å skyte da det allerede har stupt 3 dyr.....
Første haren for en lovende unghund, som døde så altfor tidlig.
Play
04:23
Første haren for en lovende unghund, som døde så altfor tidlig.
I denne filmen følger vi Beagle entusiasten Ken Halvorsen med sin beagle, Krutt.
Ken har stor tro på egen hund og vi følger han og Sindre Grønvold på harejakt i Flesberg.
Det blir knall og fall da Sindre har satt seg på grom-posten og Krutt sin første hare blir et faktum.
Det ble to fine sesonger med Krutt før han dessverre fikk kreft og gikk bort i altfor ung alder.
Når det er gevir som teller.
Play
03:36
Når det er gevir som teller.
Aukrusten eller Jarle Foss som han heter er litt over snittet opptatt av gevir, og da han får skutt en bukk uten gevir 27,september blir han mildt sagt oppgitt. Ken Halvorsen stiller med beaglen Bamse, og Aukrusten liker egentlig ikke beagle rasen heller. Bli med ut på rådyrpost med Aukrusten som er redd det har gått ei ku i samme smellen.
Helge på bukkejakt og sinna kjerring hjemme.
Play
06:16
Helge på bukkejakt og sinna kjerring hjemme.
I denne filmen møter vi Helge Bergan, også kjent som "Skremmern" på bukkejakt. Helge har mange teorier om og rundt bukkejakta. I tillegg har han visst nok bundet fast kjerringa på tunet da hun har blitt aggressiv.
På jakt etter Storbukker.
Play
11:38
På jakt etter Storbukker.
Her følger vi Jarle Foss, bedre kjent som Aukrusten i forsøk på å finne en skikkelig grom reinsbukk. I fjellet møter vi også førstegangs reinsjeger Ole Stangeby fra Sigdal. Ole har funnet en skikkelig fin bukk og vi får være med når han smyger seg inn for å felle bukken som står på Fagerfjellet.
Jarle jakter etterhvert videre for å finne en bukk som er verdt å skyte, og til slutt finner han en.
Se filmen her på jakttv.no
Aukrusten har gitt opp lokking.
Play
05:00
Aukrusten har gitt opp lokking.
Nå har Aukrusten lokket så mye at det pittrer i kjaken uten at det har gitt resultat. Da er det bare å sette seg ned og vente ved et jorde i håp om at bukken skal vise seg. Hva som skjer og om han lykkes får du se i denne lille filmen.
Brødrene Foss på elgjakt med Gråhunder i Nord-Trøndelag
Play
11:07
Brødrene Foss på elgjakt med Gråhunder i Nord-Trøndelag
Brødrene Foss skulle i 2021 feire sine 50-års bursdager med å leie seg elgjakt i Nord-Trøndelag. Det ble en opplevelsesrik tur hvert fall for filmfotograf Høgfoss.
Hvordan brødrene var fornøyd skal jeg ikke gå inn på eller kommentere.
Dere får se filmen og dømme selv, men artig blir det jo uansett når Aukrusten er på jakt.
En jaktkanal skapt av jegere for jegere © Alle rettigheter er reservert.
Runar Høgfoss, Nymogata 11, 3340 Åmot - info@jakttv.no - Orgnr: 984248865 MVA