ShopSign up
Profil
Search content
My account

Opprett abonnement nå

Har du ikke en konto? Registrer deg og få tilgang til alle filmene!

Allerede medlem?

Hvis du allerede er medlem, vennligst logg inn og kos deg!
Rådyrjakt med drilling, drever og labbefett.
Vi møter 3 kompiser på rådyrjakt med en veldig god drever.
Jørgen Thingelstad slipper hunden sin, Fiffi men de andre står på post. Jørgen liker ikkeå skryte av hunden sin på film, men alle vi som har vært med Fiffi på jakt ønsker oss valp etter denne hunden om han skulle finne på å sette ett kull på henne.

Losen går og Fiffi henger på i snøen og jammen får vi ikke rådyret på post også. Fotografen er som vanlig litt " SLEIVKJEFTA" og tar opp hvilken hunderase som vanligvis har brukt labbfett, og denne gangen er det støver rasen som får noen bemerkninger.
Lyst til å se fin jakt med hund så er det bare å trykke på PLAY.
Bukkejakt med Casper og bestefar
Play
19:54
Bukkejakt med Casper og bestefar
En bestefar tar med seg sitt barnebarn på bukkejakt. Bestefar med kamera og barnebarnet med rifle. Den unge gutten (Casper) er opptatt av store gevir og ønsker ikke å skyte små bukker. Det blir mange scener med bukker på kloss hold som må vurderes før det skal skytes. Casper ønsker at bukkene får vokse seg store før han tar de ut og dette har han lært av sin bestefar (Bjørn Gunnar Thalerud). Respekt for viltet og en verdig avsluttning på jakta står også i fokus. Det kommer noen rever på post og Casper tar de ut, men først skal bukken i bakken.
Dette er en veldig fin film som viser samspillet mellom bestefar og barnebarn. En spennende og artig film du bør få med deg.
Finskstøver er en oppskrytt rase??
Play
30:40
Finskstøver er en oppskrytt rase??
Vi er på harejakt på Tempelseter sammen med Jan Olav som har både dunker og finskstøver. Denne gangen får Jan olav besøk av Aukrusten som mener finskstøver er en oppskryttrase. Fjellet har forandret seg veldig på de 20 åra vi har jaktet hare på Tempelseter og Aukrust er redd for å gå seg bort i alle veiene som er anlagt.
Aukrust savner den gamle Hamiltonstøveren, Balder som en fantastisk god jakthund på hare og gaupe men som nå har gått bort. Etterhvert blir det los med finskstøveren men på feil type vilt og Aukrust vil vi skal slippe dunkeren.
Det blir los med dunkeren og vi får besøk av haren på post men fotografen og Aukrust er ikke enig om det skal skytes eller ei og det blir rett og slett litt dårlig stemning en liten stund før vi får en skikkelig opptur litt senere. Fotografen og Aukrust er litt ufine med hunde eieren men slik må det jo bare være i våre filmer.
Vil du se en fin film om harejakt og høre alle de artige komentarene til Aukrusten er det bare å se denne filmen.
Beagle eier på jakt med Drever.
Play
07:53
Beagle eier på jakt med Drever.
Vi følger Svein Hole, bedre kjent som Drever-Svein på rådyrjakt med Beagle-eier, Jan Korslund. For Jan er dette rene psykolog timen i følge Svein. Jan sliter med podagra og en vond rygg mens Svein og en postjeger ved navn Thorvald sliter med skyteferdighetene.
Det blir mange fine loser og mye kruttlukt i denne filmen. Sett deg ned og få deg en god latter med mange fine jaktscener.
Gullbukk og bukk i tordenvær.
Play
08:06
Gullbukk og bukk i tordenvær.
Vi følger "Aukrusten", Jarle Foss der han får lokket frem en skikkelig flott bukk. Bukken ble målt til gullmedalje og er en av de største som Jarle har skutt.
I siste del av filmen blir vi med "Skremmern" Helge Bergan der han er ute i et forferdelig uvær. Filmfotografen viser seg fra sin bedre side og har overrasket Helge med et skjold for været.
Bli med Aukrust og Skremmern på bukkejakt.
Elgjakt med Per Green
Play
05:17
Elgjakt med Per Green
Per Green også godt kjent som "Ælg-kikkeren" har alltid gode hunder, men til fotografens store fortvilelse er han ikke så opptatt av selve skuddet og fellingen. Per er opptatt av at hundene skal jobbe godt og selvstendig og benytter sjelden første skudd-sjans. Vi er med en dag det blir los og egentlig skudd sjanser.
Hest får skylda for å ødelegge bukkejakta.
Play
08:31
Hest får skylda for å ødelegge bukkejakta.
Vi følger far og sønn Aukrust på bukkejakt der det hele starter litt "trått" det er mange unskyldninger på hvorfor man ikke lykkes og denne gang er det hester som får skylda.
En tung start på jakta som til slutt ender bra selv om sønnen til Aukrusten fryker bom-skudd.
Respekt for viltet vi jakter på.
Play
21:29
Respekt for viltet vi jakter på.
Vi følger to av våre kjente jegere til fjells for å jakte på reinsdyrbukker. Aukrusten har med seg sønnen sin, Jonas og i tillegg er Bjørn Gunnar Thalerud med.
Bjørn Gunnar har alltid vært tydelig på at vi skal vise respekt og være ydmyke for det viltet vi jakter på og han ønsker å gi disse holdningene videre til kommende generasjoner.
Vi finner en flokk reinsdyr ganske raskt men det er vanskelig å komme seg i posisjon. Aukrusten har sett seg ut en flott bukk og etter litt smyging kommer vi i posisjon.
Dette er en fin film fra en flott dag i fjeller som vi tror vil falle i smak.
God fornøyelse.
Aukrust og Onkel på harejakt med unghund.
Play
15:48
Aukrust og Onkel på harejakt med unghund.
Aukrusten har skaffet seg ny valp etter at Balder og Lotus (Hamiltonstøvere) har gått bort. Vi har forsøkt å overtale Aukrust til å kjøpe Dunker eller Finskstøver, men da ville han heller gå på ett strikke kurs. Den nye valpen heter Hovinsåsens Ted og har nå blitt 7.månder gammel. Vi reiser til fjells og denne dagen er Onkelen til Aukrusten med som skytter. Onkel, Svein har fått mye kjeft av Aukrusten etter et langt liv på skogen sammen med Aukrusten og vet godt hvilke "knapper" han skal trykke på for å få Aukrust til å "tenne.Onkel Svein vet å fyre opp både sigaretter og Aukrusten slik at det blir en ekstra underholdende dag.
Vi har los på 3 forskjellige harer i løpet av dagen og til slutt får vi skutt første haren for Ted.
Jakt på Bever og Rev med
Play
13:23
Jakt på Bever og Rev med
Vi blir med Helge Bergan også kjent som "Skremmern" ut på beverjakt en fin vår-kveld i april. Mens vi venter på bever tar vi dere med på jakt etter rev en sommerkveld der filmfotograf Høgfoss også kjent som "Kødd" inbiller Helge at han bommer på en rev. Hva som egentlig skjedde fikk ikke Helge vite før han satt i salen på ett filmforedrag 6.månder senere.

Tilbake til elvebredden og beveren kommer svømmende nedover elva. Helge har faktisk aldri skutt bever tidligere og er veldig spent.
Dere får se film av selve skuddsekvensen sett igjennom Helges kikkertsikte da han bruker et Pulsat Digex C50 sikte under denne sekvensen.
Elgjakt med Løshund i Hallingdal.
Play
08:48
Elgjakt med Løshund i Hallingdal.
Vi følger brødrene Tor og Morten Espeset på elgjakt med gråhunden, Rapp. Morten er en forsiktig type som ikke er så opptatt av selve skytingen. Tor derimot er en særdeles ivrig og dyktig jeger som ikke lar en god sjans glippe. Det blir utfordrende vær med mye vind og urolig elg men vi lykkes alikevel. Kvelden på den lille koia i skogen er en fin måte å kople av på. Tor ordner med god mat og litt i glasset også.
Det er juks å plystre på haren.
Play
15:27
Det er juks å plystre på haren.
Jarle Foss eller Aukrusten som de fleste kjenner ham som er en artig type uten noe form for filter mellom hode og munn.
Nå har han tatt turen til fjellet sammen med sin Hamiltonstøver og et par kompiser. Jarle liker dårlig at noen plystrer for å få haren til å stoppe før det skal skytes. Han har flere artige historier på lur og det blir både spenning, latter og humor i løpet av en lang dag. Bli med oss ut på harejakt og få deg en god latter.
Rådyr og rådyrjakt nummer 7
Play
80:34
Rådyr og rådyrjakt nummer 7
Det begynner å bli en stund siden Høgfoss & Fallan samarbeidet på filmfronten startet.
Her få du se litt av hva samarbeidet har dokumentert av rådyrjakt - over tre tiår. De tidligste opptakene er fra tidlig 90-tall og de ferskeste fra 2012.

Det blir gjensyn med drever- og dachs-Svein, Bergan, Thorvaldsen, Unge Fallan, Bøjentans mv. NB! 99,99 % av opptakene er ikke vist før. Spesielt er det også at noen jegere starter som ungdom og ender opp som godt voksen. Det er jo litt spes.

Filmen er produsert i 2012.
Spilletid: Ca 90 minutter.
Aldersgrense: 7 år.
Opplegg og regi: Ole C. Fallan.
Foto: Runar Høgfoss/Harald Lie
Venter på sovende storbukk
Play
13:20
Venter på sovende storbukk
Vi følger Fredrik Aalien til fjells i område Norefjell/Reinsjøfjell villreinområde.Fredrik har storbukk kort og vil gjerne ha en fin bukk denne gangen. Bukkene har tatt siesta når vi finner de og det blir en stund å vente. Plutselig kommer det flere dyr gående og det er nok årsaken til at vi ender opp med en flott reinsbukk-
Latterkrampe, åtejakt på rev og rådyrjakt med drever.
Play
16:39
Latterkrampe, åtejakt på rev og rådyrjakt med drever.
Vi følger Martin på når han setter seg ut på åta til Helge. Målet er å få skutt en rev på åte til Helge uten at Helge vet om det. Problemet er bare at Martin har fått med seg en særs lattermild filmfotograf og det må flere forsøk til. Vi er også en liten tur på rådyrjakt med drever før vi igjen forsøker åte. Det er ikke pent å le av folk men alle som kjenner Høgfoss vet at han er en kødd.
Harejakt i fjellet med Finskstøver del.2
Play
12:37
Harejakt i fjellet med Finskstøver del.2
Dagene i fjellet går videre med finskstøvere og dunker. I denne filmen setter haren seg inn under ei hytte og det blir vanskelige forhold for hunden Engeråsens Vanja med hytter, biler og gravemaskiner. Jan Olav og filmfotografen får til slutt hare på post og innbiller Per Grahan at vi har skutt rev for hunden. Dette blir svært dårlig mottatt og en lettere irritert og stresset hunde eier kommer løpende ned til oss. Få med deg reaksjon når vi ringer Per og forteller om reven og da han kommer ned for å se hva vi har gjort.
På jakt etter hjortebukk og rådyrbukk.
Play
15:14
På jakt etter hjortebukk og rådyrbukk.
I 2023 fylte Leif Erik Horn 50.år og i gave ble det arrangert en tur til Fjaler for at Leif Erik skulle få skutt seg en skikkelig hjortebukk. Lars Sylling ble med som kompis og kameramann (første gang han filmer).
Hvordan turen går, hvordan de lokker på bukk og hva som ble resultatet ser du i denne filmen.
Siste del av filmen er vi med Aukrusten, Jarle Foss og filmfotograf Høgfoss når de skal forsøke seg på en "Jordebukk". Høgfoss får akutt migrene og bukken som dukker opp har en stygg skade.
På harejakt med Hamilton og Dunker
Play
30:48
På harejakt med Hamilton og Dunker
Dette er en film der vi følger Jarle Foss med Hamiltonstøver og Asle Aspelien med Dunker. Begge harejegerne har sine meninger om raser og harejakta, og begge deler gode historier og byr godt på seg selv. Jarle skal begynne med orientering den dagen han ikke skyter hare og det blir nok ikke før han ligger under torva.
Asle er litt mer forsiktig og tar oss med på et historisk terreng i Modum kommune ved Blaafaveverket, et område som har hatt stor betydning for Modum i alle år.
Gode historier sammen med los, bål eller rettere sagt varme og kruttlukt får du oppleve her.
Dette er en film jeg vil anbefale alle harejegere å få med seg.
Theo skyter sin første rådyrbukk
Play
21:56
Theo skyter sin første rådyrbukk
I denne filmen følger vi Theo ut på bukkejakt da han skal forsøke å få skutt sitt aller første rådyr. Det blir mange turer og mye spenning før det endelig smeller og vi får følge Theo sine ned og oppturer hele veien frem til suksess.
Ingen ting er som å følge med på de unges reise frem til målet om å bli jeger og filmen viser mye av denne reisen.
Reinsdyrjakt, Olliver skyter sin første rein.
Play
24:22
Reinsdyrjakt, Olliver skyter sin første rein.
Vi følger filmfotograf Høgfoss og Olliver til fjells i område Norefjell/Reinsjøfjell villreinområde. Olliver har vært med og lært mye om jakt av Jarle Foss også kjent som Aukrusten. Denne gang skal han forsøke seg på egenhånd med filmfotografen som ledsager.
Det blir en lang mars med fine opplevelser og til slutt blir det krutt lukt i lufta.
Dette er en film du absolutt bør få med deg da det git et fint og godt innblikk i en ung gutt sin første reinsjakt.
Harejakt i fjellet med Finskstøver
Play
25:23
Harejakt i fjellet med Finskstøver
Dette er del.1 av i alt 4 deler filmet i løpet av ei ukes jakt i fjellet sammen med Per Grahn, Jan Olav Nilsen og Aukrusten høsten 2022.
Per stiller med veldig gode hunder og vi får se Engeråsens Lisa, som forøvrig er mor til to andre finskstøvere, Engeråsens Vanja og Engeråsens Minde.
Når en Dunkermann møter er Finskstøver entusiast er det duket for noen gode samtaler og da spessielt etter noe godt i glasset.

Vi kan love gode loser og humor i disse filmene og opptakene som kommer fra denne uka med jakt på Tempelseter.
Rådyrjakt og bursdagsfeiring
Play
22:21
Rådyrjakt og bursdagsfeiring
Her får dere ta følge med fotograf Høgfoss slik han ofte feirer sin bursdag, på jakt med gode venner.
Denne gangen er vi i Sylling sammen med gode kammerater og en dacsh.
Det å filme rådyrfelling på bursdagen har blitt en tradisjon for Høgfoss og her får dere en titt både foran og bak kamera.
Første rådyret for skytter og for hund.
Play
08:26
Første rådyret for skytter og for hund.
Her følger vi med Bassett-Leif og unghunden. Klara ut på rådyrjakt.
På post sitter Ingjerd som aldri før har skutt rådyr sammen med samboer Ken Halvorsen. Martin Holth er også med selv om han helst ikke vil skyte noe rådyr for Bassett. Det tar litt tid før det skjer noe og fotograf Høgfoss som lider av ADHD blir lettere frustrert.
Omsider blir det los og det dukker opp mer enn rådyr på posten til Ingjerd. Dette er en fin og ærlig film som filmskaper Høgfoss er godt fornøyd med og den viser litt av opptaktene dere kan forvente i våre filmforedrag som er mytet på humor, følelser og selvironi.
God fornøyelse.
Første haren for en ny hund.
Play
08:10
Første haren for en ny hund.
Her møter vi Runar Eidal med finskstøveren Axel,
Runar fikk hunden av Joralf Wik da Axel var 2.år gammel og Runar er spent på hvordan hunden fungerer. Axel har god jaktlyst og skuffer ikke.
Helge og Sondre på rådyrjakt med dachs
Play
07:35
Helge og Sondre på rådyrjakt med dachs
Vi følger Helge (Skremmern) på rådyrjakt sammen med Sondre Eidal. Gutta slipper en dachs og har fått streng beskjed av fotografen om at rådyrgeiter er fredet. Vil du se rådyrjakt og høre dachs-los er det bare å sette seg til rette i god stolen.
Harejakt på snø med Hamiltonstøver og Finskstøver.
Play
12:24
Harejakt på snø med Hamiltonstøver og Finskstøver.
Her kommer en todelt film der vi først følger Martin Holth med sin Hamiltonstøver før vi blir med Helge og Runar ut på snø med Finskstøveren, Axel.
Det er mye rare meninger og teorier på harejakt og noen av de kommer her.
For Martin er det ikke så nøye bare Helge ikke får skutt haren.
Begge får til sluyy skutt hare alikevel og alle er blide og fornøyde etter endt dag.
Aukrusten skyter feil dyr,
Play
12:05
Aukrusten skyter feil dyr,
Aukrusten, Jarle Foss er en artig kar som byr på seg selv og gode historier. Hvor sanne historiene er veit vi ikke men artig er det uansett, I denne filmen har han kort på en mellom-bukk men ender opp med storbukk. Sønnen koser seg over farens fadeser og Aukrusten må ringe oppsynet og inrømme sine fadese. Her blir det både action og humor.
Harejakt på barmark og snø.
Play
07:28
Harejakt på barmark og snø.
Dette er en todelt liten film der vi først er med Ingjerd og Beaglen Bamse ut på harejakt på Tempelseter. Ingjerd har tidligere hatt noen bom-skudd og vi er spente på hvordan det går denne gangen.
Siste del ab filmen er vi med far og sønn Eidal på harejakt der sønn skal forsøke å skyte sin første hare. Faren, Runar har imidlertid sabotert for sønnen på en litt merkelig måte og vi får medfølelse for Sondre.
Elgjakt med Ola Narverud og gråhunder, fra ON-kennel.
Play
07:20
Elgjakt med Ola Narverud og gråhunder, fra ON-kennel.
Her følger vi Ola Narverud og Younes Berget på elgjakt. Ola bruker kennel navnet ON-kennel og er kåret til årets oppdretter av gråhund to år på rad (2019 og 2020) og har gjort seg bemerket i elg-hund miljøet med utrolig gode resultater både på egne hunder og på hunder som kommer fra hans oppdrett.
Sondre Eidal er både ivrig elgjeger og en dyktig kameramann som fulgte Ola på en vellykket tur under elgjakta. Ola og Younes jakter i sammen i denne filmen så sett deg ned og få med deg smyging på elglos og avsluttninger med rifle-skudd.
Bukkejakt og ettersøk med termisk spotter fra Pulsar.
Play
10:57
Bukkejakt og ettersøk med termisk spotter fra Pulsar.
Her følger vi Aukrusten, Jarle Foss på bukkejakt. Han får utdelt ei lokkefløyte av fotografen som han ikke er imponert over. Fotograf Høgfoss må overta lokkinga og bukken dukker opp.
Selv mener Aukrusten at bukken er død i smellen, men fotografen er ikke like sikker da vi finner grønt lungeblod på skudd plassen.
Se hva en termisk spotter fra Pulsar kan klare å finne i tett vegetasjon og få med deg feil beregning når skudd avstand blir under 10 meter,
Førstegangs jeger, skeptisk til vaskedame og karantene på jakttur.
Play
07:19
Førstegangs jeger, skeptisk til vaskedame og karantene på jakttur.
Her møter vi Theo på sin aller første jakttur sammen med Martin Holth. Kosten ved bålet er vidt forskjellig og gutten må læres opp mener Martin. Trekoppen til Theo ble borte på en campingtur og han mener å vite hvem som har tatt den. Det blir los og spenninga blir i meste laget for den unge gutten og jaktturen får en brå vending for Theo. Her får du garantert en god latter.
Harejakt på snø og barmark med ung gutt og Finskstøver.
Play
11:20
Harejakt på snø og barmark med ung gutt og Finskstøver.
Her følger vi unggutten Theo og finskstøver Axel som starter dagen i fjellet på snø i sur vind før de avslutter nede i bygda på barmark og sol. Ekte jaktglede ser man oftest hos de ferske jeger-spirene der følelser ligger tykkt utenpå. Filmen viser godt hvordan spenningen hos gutten stiger og hvor glad man kan bli en jakthund.
Min første reinsbukk.
Play
14:04
Min første reinsbukk.
Her møter vi 16 år gamle Erika Roland Besserud på sin aller første reinsjakt sammen med familie og venner.
Det å felle sitt første reinsdyr og attpåtil en storbukk er veldig stas.
Bli med da Erika opplever å få sin drømme-bukk og hør om hvordan det ble jeger av denne unge jenta.
Martin og Jørgen på bukkejakt med skytevegring.
Play
20:26
Martin og Jørgen på bukkejakt med skytevegring.
Her følger vi to gode kompiser på bukkejakt i skogsterreng på Østlandet. Gutta har en god porsjon humor og ironi med under jakta og vi må trekke på smilebåndet mange ganger. Filmen viser mange situasjoner og mange vil nok undre seg på hvorfor det ikke smeller oftere. Vi tror du vil like både humoren og disse gutta.
Sondre og Erland på bukkejakt del,3
Play
06:23
Sondre og Erland på bukkejakt del,3
Nok en gang følger vi Sondre Eidal og Erland Hval på bukkejakt sammen. Som vanlig filmer Sondre og Erland styrer lokkinga.
Gutta er gode med både kamera og lokk og det blir flere fine situasjoner. Bare å glede seg her altså.
Bukkejakt med migrene
Play
05:19
Bukkejakt med migrene
Når forventningene og forberedelser tar mye tid og energi blir filmfotografen utslått av et migrene anfall, Aukrusten er oppgitt over fotografen som må legge seg for å få slutt på migrenen.
Bukk blir det uansett og jammen hjalp det på migrenen også.
Bukkejakt i Lier med Leif Erik Horn
Play
14:26
Bukkejakt i Lier med Leif Erik Horn
Vi blir med Leif Erik Horn på bukkejakt i Lier.
Leif Erik er en erfaren rådyrjeger og jakter helst med dachs men han skyter også noen bukker hvert år under bukkejakta i august.
Du får være med ut på flere turer sammen med Leif Erik da alt ikke går etter planen ved første forsøk.
Lokkejakt på rev.
Play
05:48
Lokkejakt på rev.
Vi følger Martin Holth og Jørgen Thingelstad da de er ute for å lokke rev på seinsommeren. Martin lokker og filmer mens Jørgen "poserer" foran kamera som jeger. Gutta har lykken med seg og får samtidig preget valpen på rev. Bli med Holt & Thingelstad ut på revejakt.
Rådyr & rådyrjakt nummer 5
Play
95:58
Rådyr & rådyrjakt nummer 5
Filmen har alt man kan ønske seg, jakt med drivende hunder, innslag av humor på høyt nivå, jaktprøve, smygjakt, viltstell (rådyrgeit) og en rekke spennende scener som vi er sikker på at du kommer til å se flere ganger!

* rådyrjakt med drivende hunder
* smygjakt
* jaktprøve

Spilletid ca 1time og 20min.
Foto/regi : Runar Høgfoss/Ole Chr. Fallan
Anbefalt aldersgrense på 12 år.
Remastret og utgitt på nytt til Jakttv.no 2022/2023.
Bukkejakt med Erland og Sondre.
Play
08:08
Bukkejakt med Erland og Sondre.
Her på jakttv er det flere som har interesse for filming av jakt. I denne filmen følger vi Sondre Eidal spm kameramann mens han filmer Erland Hval på bukkejakt i Åsa.
Erland er en svært ivrig lokke-jeger og bukkene kommer tett på gutta.
Grensevakt og jeger med utfordring.
Play
20:08
Grensevakt og jeger med utfordring.
I denne filmen følger vi jeger og oppsynsmann Gjermund Semmen sammen med sin kompis, Even Olav Tandberg. Gutta finner reinsdyr, men de står 30m inne på nabovaldet og det blir en tålmodighets prøve. På slutten av filmen treffer vi Ove Stensrud som har en muskelsykdom, men han ler ikke sykdommen stoppe jakta.
Valg av hunderase til rådyrjakt.
Play
12:16
Valg av hunderase til rådyrjakt.
Mange er usikre på hvilken hunderase de bør kjøpe for å jakte rådyr med hund. Tommy Berget er en veldig erfaren og dyktig jeger som deler litt av sine erfaringer rundt dette tema. Selv er hans førstevalg Beagle og vi er med ut en liten tur der Helge står på post.

Lurer du på hvilken rase du bør velge så hør litt på rådene fra Tommy og kanskje ikke like mye på de som "absolutt" vil selge deg en valp.

I denne filmen får du både råd og se rådyrfelling foe Beagel.
Los på hare, rev eller rådyr.
Play
17:51
Los på hare, rev eller rådyr.
Vi følger de to unge guttene Martin Lygrell og Casper Thalerud på jakt med finskstøveren, Axel. Det blir raskt los, kanskje litt for raskt og vi mistenker noe annet enn hare. Det blir etterhvert flere loser i løpet av dagen og begge gutta får vilt på post. Hvem som får trukket i avtrekkeren og hvilket vilt det blir felt får du se i denne spennende og los fylte filmen.
Beverjakt med overtro og salme.
Play
19:36
Beverjakt med overtro og salme.
I denne filmen følger vi mange forskjellige unge jegere ut på jakt etter bever. Casper har på seg en spesiell lykke-genser, bestefaren har en lykke-hatt mens Andrea har en lykke-stein.
Theo sverger til ei salme han må spille før jakta mens Jørgen savner en drever los og kvier seg for å skyte.
Far og sønn Eidal mener det holder med litt tolmodighet.
Hvem som lykkes og av hvilke årsaker finner du ut på slutten av filmen.
Bukkejakt med lokkefløyter.
Play
15:14
Bukkejakt med lokkefløyter.
Her følger vi to av våre kjente jegere ut på bukkejakt med forskjellig typer fløyter, Erland Hval er godt i sine terreng og lurer bukkene frem en etter en. Med seg ut har han Sondre Eidal som kameramann og gutta lykkes godt.
Siste del av filmen er vi med Aukrusten, Jarle Foss som i utgangspunktet ikke har tro på fløytene og samenligner de med forskjellig typer piper. Om det er flaks eller dyktighet at Aukrusten klarer å lokke frem noen bukker skal vi ikke mene noe om, men bukk blir det.
Harejakt med Ken og Bamse
Play
10:48
Harejakt med Ken og Bamse
I denne filmen møter vi Ken Halvorsen med sin beagle, Bamse.
Ken er ihuga beagle-mann og vi kan jo egentlig forstå hvorfor etter at vi var med og filmet denne dagen.
Ken sverger til den gamle hagla han fikk til konfirmasjon selv om den veier nærmere 5.Kg og som sekk har han en egen hare-sekk som han demonstrerer for oss. Bli med ut på harejakt med Ken og Bamse som denne dagen får to harer på beina der begge blir med hjem.
Beverjakt med Martin, Knut-Erik og Aukrusten.
Play
12:27
Beverjakt med Martin, Knut-Erik og Aukrusten.
Vi følger 3 jegere på sin første beverjakt i Sigdal våren 2018.
Ikke alle er så nøye med hvilken farkost de benytter over elva, men jakta er vellykket for alle sammen.
Beverjakt på våren er balsam for kropp og sjel da man bare kan nyte lyden av sildrende vann og få med seg en natur som er i ferd med å våkne til liv.
Rådyr & rådyrjakt nummer 4
Play
93:51
Rådyr & rådyrjakt nummer 4
Denne gangen handler filmen om hund.
Vi ser uerfarne og erfarne hunder i aksjon, samt mye tips til innjaging av unge hunder.

Unge Fallan prøver seg som hundejeger her, vi får se om han er en bedre hundejeger enn bukkejeger. Det er også noe annet med kjente og nye jegere, en double og en gullbukk blir felt for hund.

Hunderaser som er med er som følger: Drever, Dachs og Petit Basset Griffon Vendeen.

Spilletid ca 1time og 35min.
Foto/regi : Runar Høgfoss/Ole Chr. Fallan
Anbefalt aldersgrense på 12 år.
Remastret og utgitt på nytt til Jakttv.no 2022/2023.
Åtejakt etter rev med kamera i kikkertsikte.
Play
34:17
Åtejakt etter rev med kamera i kikkertsikte.
Her følger vi Helge Bergan på revejakt med sitt ny innkjøpte Pulsar Digex C50 sikte og ved siden av ham følger filmfotograf Høgfoss som har foreviget Helgen sin jakt siden 1990-tallet. Mye har skjedd på disse årene og selv om våre kropper eldes har vi et ungt sinn og liker å prøve nytt utstyr.
Helge skyter flere rever i denne filmen og vi ser fellinger og jakten både gjennom jegerens sikte og filmfotografens kamera.
er du interesert i revejakt bør du absolutt få med deg denne filmen.
Skulle skyti bedre om jeg hadde glassauge.
Play
11:01
Skulle skyti bedre om jeg hadde glassauge.
Vi følger Jørgen Thingelsted med sin drever, Fiffi på rådyrjakt.
Jørgen har en sterk mistanke om harefot og senere los. På post dukker det opp forskjellige typer vilt og Jørgen er en stund veldig usikker på hva Fiffi holder på med. Fiffi er kanskje den beste dreveren fotografen har vært med ut og hun skuffer ikke denne dagen heller.
På slutten av filmen er vi med en ganske ung gutt som fotografen har blitt godt kjent med de siste årene. Gutten er ganske kamerasky og da fotografen i tillegg vil ha ham til å skyte på et rådyr som gutten helst ikke vil skyte så går det som det går.
Trykk play og la deg underholde en liten stund.
Elgjakt i Østfold.
Play
13:48
Elgjakt i Østfold.
Her møter vi Hans Petter Dillerud med en av sine elghunder hjemme på gården i Østfold. Mye vind gjør jakta vanskelig, men godt hundearbeid gjør at vi får dyr på post flere ganger. Fotografen var egentlig fornøyd etter denne turen, men er ikke sikker på om Hans Petter føler det samme ;)
Bli med ut på elgjakt i Østfold.
Reinsdyrjakt og tips for å vise at man har mye penger.
Play
22:19
Reinsdyrjakt og tips for å vise at man har mye penger.
Vi følger Gunnar Mårdalen på Reinsdyrjakt, han har noen litt spesielle tips for hvordan man kan vise at man har god økonomi. Han var også med en svart hund som baner vei i fjellet da vi skal forsøke å få skutt en 3-tagg bukk. Vi kommer etterhvert inn på skuddhold og det blir spennende men lang venting før vi endelig får bukken i sikte.
Rådyrjakt - På godt og vondt!
Play
39:24
Rådyrjakt - På godt og vondt!
Thorvald tar oss med på en aldri så liten "helaften" med rådyrjakt der vi blandt annet møter en av våre fotografer foran kamera i stedet for bak kamera der han egentlig hører hjemme å trives aller best, og vi skal også bli med Marius, Roland og Thorvald på jakt med drivende hunder der det benyttes rasene drever, og dachs.

Spesielt når en bruker Dachs'en har vi sett at rådyrene ofte "turer" lett foran hunden, og rådyrene har ofte veldig god tid, noe du får se helt unike opptak av i denne filmen der rådyrene lager et virvar av spor i håp om å lure jakthunden!

Til slutt får vi se jaktens bakside når alt ikke går som planlagt, og det er alltid like vondt å oppleve, men husk på at det er ingen skam å skadeskyte, men stor skam ikke å gjøre et skikkelig ettersøk.

Foto/film: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/FFMP.
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/Jakttv.no
Produsert: 2022/2023.
Harejakt med rundkjøring!
Play
13:56
Harejakt med rundkjøring!
I denne filmen møter vi Aukrusten, Jarle Foss på harejakt ved et hyttefelt i fjellet. Vi starter dagen med Hamiltonstøver og avslutter med finskstøver. Hvem av de som får hare på beina og får spise innmat får du se om du trykker på play.
Når man blir gammel svikter både beina og skyteferdighetene.
Play
07:44
Når man blir gammel svikter både beina og skyteferdighetene.
I denne filmen er vi med Drever-Svein, Thorvald og Jan på rådyrjakt i Sverige. Svein mobber Jan litt, og Jan tar som vanlig igjen. Vi jakter som alltid med rød og hvit drever når Svein er med og vi får dyr på postene flere ganger. Noen begynner i bli gamle og skyteferdighetene er i fritt fall.
Fersk jeger på jakt etter rev.
Play
14:15
Fersk jeger på jakt etter rev.
Vi møter Martin Lygrell som akkurat har bestått jegerprøve eksamen. Vi tar ham med ut på jakt etter "sommer-rev" på nyslåtte jorder. Det blir flere turer med fine opplevelser før vi får hjelp fra uventet hold så spørs det om Martin har nervene under kontroll.
Rådyrjakt med drilling, drever og labbefett.
Play
08:19
Rådyrjakt med drilling, drever og labbefett.
Vi møter 3 kompiser på rådyrjakt med en veldig god drever.
Jørgen Thingelstad slipper hunden sin, Fiffi men de andre står på post. Jørgen liker ikkeå skryte av hunden sin på film, men alle vi som har vært med Fiffi på jakt ønsker oss valp etter denne hunden om han skulle finne på å sette ett kull på henne.

Losen går og Fiffi henger på i snøen og jammen får vi ikke rådyret på post også. Fotografen er som vanlig litt " SLEIVKJEFTA" og tar opp hvilken hunderase som vanligvis har brukt labbfett, og denne gangen er det støver rasen som får noen bemerkninger.
Lyst til å se fin jakt med hund så er det bare å trykke på PLAY.
Bukkejakt med Sara Fæste.
Play
31:46
Bukkejakt med Sara Fæste.
I denne filmen skal vi bli med Sara ut i august måned på jakt etter rådyrbukken!
Fotografens plan var å lokke inn noen rådyrbukker for Sara som aldri før har prøvd å lokke inn rådyrbukken, men brunsten var nesten over i det jakten startet dette året, og da blir det utvilsomt en litt mer utfordrende jakt på mange plan for både jeger og fotograf.

Det er nok av utfordringer for en bukkejeger, og i denne filmen får du se litt av de utfordringene Sara møtte på sin vei under bukkejakten.

Foto/film: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/FFMP.
Redigering: Høgfoss og Fallan Jaktfilmer/Jakttv.no
Produsert: 2022/2023.
Harejakt med To kompiser og ei
Play
04:56
Harejakt med To kompiser og ei
Vi følger to kompiser som er på harejakt på Haglebu. Hundens eier, Thomas legger ikke skjul på at hunden er glad i mat og at den kunne fått noe mer mosjon, Kompisen, Martin kaller hunden bare for "Knakkpølsa" og mener hunden har feil fasong da han selv jakter med Finskstøver. Los blir det og jammen får en av gutta hare på post også.
Reinsdyrjakt og fiske med Aukrust og gutta.
Play
22:26
Reinsdyrjakt og fiske med Aukrust og gutta.
Vi er med Jarle Foss også kalt Aukrusten på reinsjakt og fisketur i fjellet. Jarle har tatt med seg sønnen sin og et par kamerater til fjells der de skal overnatte i telt, jakte og fiske i noen dager.
Vi møter også førstegangs reinsjeger, Olliver på 16.år som skal forsøke og skyte reinsdyr. I tillegg har vi med Tor Espeset, en erfaren jeger som har storbukk-kort.
Det blir med andre ord, fiske, jakt, og overnattinger med skrøner rundt bålet på kvelden. Her får du garantert godfølelsen og lengsel til fjell og fiske igjen.
NM-vinner 2021 Hagheimens Soili og Gjert Sundtveten
Play
13:19
NM-vinner 2021 Hagheimens Soili og Gjert Sundtveten
I denne filmen møter vi Gjert Sundtveten med sin finskstøver, Hagheimens Soili som ble NM-vinner for støvere i 2021. Gjert er en artig kar med litt av hvert og fortelle og sannelig blir det los også. Filmen slutter litt brått da vi fikk et voldsomt uvær og haren gikk inn, Vi bestemte oss for å prøve på nytt en annen dag, men slik ble det dessverre ikke da Soili ble syk og måtte avlives. Dette er de siste opptakene som ble gjort av Soili før hun måtte til de evige jaktmarker og vi synes det var verdt å vise dere litt fra den siste turen hennes.
Leif Erik og filmfotografen feirer bursdag med rådyrjakt.
Play
04:01
Leif Erik og filmfotografen feirer bursdag med rådyrjakt.
I flere år har det vært tradisjon for Høgfoss og feire bursdagen med gode kamerater på rådyrjakt og et videokamera.
Ofte er det Leif Erik Horn og dachsen, Ylva som har servert rådyr foran linsa. Slik ble det også denne gangen og hvordan dagen ble kan du se i denne filmen fra 9.desember 2019.
Harejakt med Hamilton og shotkam på hagla.
Play
04:16
Harejakt med Hamilton og shotkam på hagla.
Aukrusten får hver høst besøk av Frode fra Karmøy, og da blir det ofte en tur i fjellet for å jakte hare.
Snøen har allerede kommet våt og tung men Hamiltonstøveren gjør en god jobb og det kommer hare på post.
Hvordan det hele går for seg denne våte og litt tunge dagen får du se i denne filmen.
Fredrik på jakt etter storbukk.
Play
08:25
Fredrik på jakt etter storbukk.
I denne filmen følger vi Fredrik Ålien da han er på jakt etter en storbukk ved Reinsjøen i Nes kommune.
Fredrik har arvet en gammel Mauser etter sin bestefar og vi får se om den gjør jobben.
På vei ned igjen møter vi en jeger i 70-åra som også vil forsøke seg. Vi tar kamera og blir med ham for å filme.
Hvordan det hele går ser du i denne filmen.
Jeger med store utfordringer.
Play
09:01
Jeger med store utfordringer.
I denne filmen møter vi Ole Stensrud som sliter med en muskel sykdom. Tross smerter og et utfordrende gangelag sliter Ove seg til fjells hvert år.
Vi følger ham på reinsdyrjakt ved Haglebu og det blir svært spennende.
Haren har gått i berg, men Martin kan noen triks.
Play
10:10
Haren har gått i berg, men Martin kan noen triks.
Martin får store utfordringer etter at haren har gått i berget, men siden hunden markerer hvor haren er finner han en måte å løse alt sammen på.
Tross sin "unge" alder har Martin mye erfaring og får haren frem igjen. Lurer du på hvordan du skal få en hare ut igjen fra berg bør du ta en titt på denne filmen.
Per Øyvind skyter Gullbukk på Vierfjell.
Play
06:17
Per Øyvind skyter Gullbukk på Vierfjell.
Jørgen Thingelstad har tatt med seg kamera og følger sin kompis Per Øyvind inn i fjellet for å filme jakta på en gullbukk.
Etter noen timer finner de en fin flokk og en av bukkene er en gull kandidat.
Hvordan kameramann og jeger klarer seg får du se og oppleve i denne filmen.
Rådyrjakt med dachs i Sylling.
Play
04:14
Rådyrjakt med dachs i Sylling.
Vi er med et jaktlag fra Sylling på rådyrjakt med dachs. Det blir dachs-los og rådyrfelling i Sylling da Lars har skikkelig sving på rifla. Om han er så god til å skyte, eller hadde flaks denne dagen vites ikke, men litt av et skudd i denne filmen der losen synger godt før det smeller.
Aukrusten og den kommende generasjon med jegere på reinsdyrjakt.
Play
09:16
Aukrusten og den kommende generasjon med jegere på reinsdyrjakt.
I denne filmen har Jarle Foss også kalt Aukrusten med seg sønnen sin, Jonas og den ivrige gutten, Olliver på reinsdyrjakt.
Oliver skal jakte rein for første gang neste sesong og gutta følger nøye med og hjelper til med slaktinga.
Hos Aukrusten og sønn sitter komentarene løst som vanlig.
En jaktkanal skapt av jegere for jegere © Alle rettigheter er reservert.
Runar Høgfoss, Nymogata 11, 3340 Åmot - info@jakttv.no - Orgnr: 984248865 MVA